Juhlakuvaus
Oikean kaluston valinta

Juhlien kuvaaminen voi olla hyvin hankalaa useammasta syystä. Juhlapaikoissa saattaa olla hämärää (esim. sisätilat) tai todella kirkasta (esim. ulkokuvaus, aurinkoinen keli). Juhlatila voi olla myös ahdas tai juhlissa tapahtuu koko ajan jotain. Siksi on tärkeää valita oikeanlainen valokuvauskalusto sekä tuntea kalusto hyvin.

Kuvaatko yhdellä vai kahdella kameralla? Kameroiden määrä vaikuttaa siihen, minkälaisia objektiiveja on suositeltavaa käyttää. Kuvatessa kahdella kameralla, yleensä toisessa kamerassa on laajakulmaobjektiivi ja toisessa teleobjektiivi. Yhdellä kameralla kuvatessa on suositeltavaa käyttää laajakulmazoom-objektiivia, esimerkiksi 28–75 mm.

Pienissä sisätiloissa on suositeltavaa kuvata laajakulmalla. Laajakulmalla saadaan myös hyviä yleiskuvia tilaisuuksista. Teleobjektiivilla voidaan kuvata ihmisiä ja yksityiskohtia. Teleobjektiivia on myös hyvä käyttää silloin, kun et pääse lähelle kuvauskohdetta.

Objektiivin valinnassa on myös tärkeää huomioida f-arvo eli aukko. Sisällä kuvatessa on usein hämärää, joten on suositeltavaa käyttää minimissään F/2.8 aukkoista objektiivia, mutta mielellään jopa F/1.8. Iso aukko mahdollistaa kuviin syväterävyyttä, jolloin kohde saadaan tarkaksi ja tausta epätarkaksi.

Tilaisuuksia kuvatessa käytetään usein jatkuvaa tarkennusta. Jatkuva tarkennus mahdollistaa sen, että tarkennus seuraa liikkuvia ihmisiä. Jos kuvattava kohde on paikoillaan, esimerkiksi palkinto, kannattaa tarkennus vaihtaa kertatarkennukseen.

Sarjakuvausta käytetään usein juhlia kuvatessa. Sarjakuvauksen ansiosta saadaan tärkeät hetket talteen juuri oikealla hetkellä, kuten ihmisten kätellessä tai halatessa. Tämä on mahdollista myös kertalaukaisulla, mutta jos tilanne tapahtuu todella nopeasti, epäonnistumisen mahdollisuus kasvaa.

Moottoriurheilun valokuvaaminen
Helpompaa kuin voisi kuvitella